3 reacties /

In de afgelopen jaren heb ik enorm veel mensen geholpen met een nieuwe skincare routine en eigenlijk komen wij altijd op hetzelfde uit, less is more. Het menselijk lichaam is super intelligent en kan heel veel zelf, zeker ook wanneer we elke dag minimaal 10 uur per dag make-up dragen die de huid niet verstoort. Vaak is de reactie "maar ik ben al zo oud, mijn huid heeft echt wat extra nodig". In mijn beleving is dit ons echt aangeleerd door slimme marketeers van alledaagse skincare merken. Natuurlijk kan onze huid wel wat hulp gebruiken, maar iets extra’s heb je op geen enkele leeftijd nodig. Ik snap dat dit heel wat omdenken vraagt maar probeer het eens uit!


Mijn routine en de routine die ik met regelmaat adviseer is het volgende:

Dagverzorging:

 • Pure aloë vera gel (minimaal 98% puur)
  Aloë vera zit vol met proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een super goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte soepele huid.

Reinigen:

 • Minerale make-up kan je reinigen met water, meer heb je niet nodig. Je smeert geen troep op je gezicht, dit hoef je er dus ook niet af te halen met een chemische irriterend middel. Ik gebruik simpelweg een microvezeldoekje (elke dag een schone) en water om mijn huid te reinigen.
 • Oogmake-up zoals mascara bevat natuurlijk een wax welke afgebroken moet worden. Water is hier niet sterk genoeg voor. Hiervoor breng ik wat kokosolie aan op een microvezeldoekje.

Toner:

 • Rozenwater (zonder parfum)
  Dit breng je aan na het reinigen deppend aan met een watje. Rozenwater werkt ontstekingsremmend en is rijk aan Vitamine A, B3, C, D, E en zit vol antioxidanten. Hierdoor is het bijzonder heilzaam voor dames met een onzuivere huid. Echter heeft elk huidtype hier wel baat bij, het water kalmeert de huid en werkt verstevigend op de poriën. Het stimuleert de bloedcirculatie, fijn voor de droge en gevoelige huid.

Nachtverzorging:

 • Arganolie
  Gebruik de nacht om intens te hydrateren, ik noem dit voor de grap altijd sudderen. Arganolie bevat veel omega vetzuren, vitamine E en linolzuur, die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt en droge plekjes worden verzacht. Het herstelt de verouderde en beschadigde huid en werkt verbeterend op de elasticiteit van de huid. Arganolie is een niet-comedogene olie, het verstopt de huid dus niet. Ik vind het heerlijk en smeer het overal.

 

Dit is dus in tegenstelling tot alle 100-stappen plannen een hele eenvoudige routine maar het werkt voor mij en voor veel van onze klanten dus ik hoop ook voor jou! Heb je nog vragen over mijn skincare routine? Stuur dan een Appje naar de Whatsapp advieslijn

In de afgelopen jaren heb ik enorm veel mensen geholpen met een nieuwe skincare routine en eigenlijk komen wij altijd op hetzelfde uit, less is more. Het menselijk lichaam is super intelligent en kan heel veel zelf, zeker ook wanneer we elke dag minimaal 10 uur per dag make-up dragen die de huid niet verstoort. Vaak is de reactie "maar ik ben al zo oud, mijn huid heeft echt wat extra nodig". In mijn beleving is dit ons echt aangeleerd door slimme marketeers van alledaagse skincare merken. Natuurlijk kan onze huid wel wat hulp gebruiken, maar iets extra’s heb je op geen enkele leeftijd nodig. Ik snap dat dit heel wat omdenken vraagt maar probeer het eens uit!


Mijn routine en de routine die ik met regelmaat adviseer is het volgende:

Dagverzorging:

 • Pure aloë vera gel (minimaal 98% puur)
  Aloë vera zit vol met proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een super goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte soepele huid.

Reinigen:

 • Minerale make-up kan je reinigen met water, meer heb je niet nodig. Je smeert geen troep op je gezicht, dit hoef je er dus ook niet af te halen met een chemische irriterend middel. Ik gebruik simpelweg een microvezeldoekje (elke dag een schone) en water om mijn huid te reinigen.
 • Oogmake-up zoals mascara bevat natuurlijk een wax welke afgebroken moet worden. Water is hier niet sterk genoeg voor. Hiervoor breng ik wat kokosolie aan op een microvezeldoekje.

Toner:

 • Rozenwater (zonder parfum)
  Dit breng je aan na het reinigen deppend aan met een watje. Rozenwater werkt ontstekingsremmend en is rijk aan Vitamine A, B3, C, D, E en zit vol antioxidanten. Hierdoor is het bijzonder heilzaam voor dames met een onzuivere huid. Echter heeft elk huidtype hier wel baat bij, het water kalmeert de huid en werkt verstevigend op de poriën. Het stimuleert de bloedcirculatie, fijn voor de droge en gevoelige huid.

Nachtverzorging:

 • Arganolie
  Gebruik de nacht om intens te hydrateren, ik noem dit voor de grap altijd sudderen. Arganolie bevat veel omega vetzuren, vitamine E en linolzuur, die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt en droge plekjes worden verzacht. Het herstelt de verouderde en beschadigde huid en werkt verbeterend op de elasticiteit van de huid. Arganolie is een niet-comedogene olie, het verstopt de huid dus niet. Ik vind het heerlijk en smeer het overal.

 

Dit is dus in tegenstelling tot alle 100-stappen plannen een hele eenvoudige routine maar het werkt voor mij en voor veel van onze klanten dus ik hoop ook voor jou! Heb je nog vragen over mijn skincare routine? Stuur dan een Appje naar de Whatsapp advieslijn

3 reacties

 • Geplaatst op door Michelle

  Hi Jessica,

  Wanneer je milde producten gebruikt welke zacht genoeg zijn om rond de dunne huid bij de ogen te gebruiken, heb je naar mijn inziens helemaal geen aparte producten voor de ogen nodig. Dus ja, ik gebruik precies hetzelfde!

  With love,

  Michelle

 • Geplaatst op door Jessica

  Gebruik je voor je ogen dezelfde producten als dag- en nachtverzorging?

 • Geplaatst op door Marielle

  Ik gebruik al een tijdje arganolie in de nacht, heel fijn.

Stel gerust een vraag of laat een reactie achter.

Alle blog reacties worden gecontroleerd voorafgaand aan het publiceren